Welkom » Remedial Teaching & Psychomotoriek » Grove & Fijne Motoriek

Motorische ontwikkeling

Bron foto: henmarette.nl

Grove Motoriek
Vindt jouw kind het lastig om touwtje te springen, te klimmen, te hoepelen, evenwicht te bewaren, te springen, te tijgeren, een bal te gooien/vangen, te hinkelen of te rennen?

Dan heeft jouw kind moeite met de grove motoriek.


Fijne motoriek

Vindt jouw kind het lastig om een schaar, een potlood of pen vast te houden? Zie je vaak dat de punten van de kleurpotloden snel breken? Of drukt je kind altijd wel erg hard op de pen bij het schrijven.

Dan heeft je kind moeite met de fijne motoriek.


In de eerste sessie mag je kind een aantal eenvoudige testjes doen. Gaat het om schrijfproblemen dan kan ik ook een handschriftanalyse doen om het startniveau van je kind te bepalen. We kunnen met één aspect aan de slag gaan, maar het kan ook om meerdere onderdelen gaan.


Ik ga kijken welke hulp je kind het meeste nodig heeft en hoe we dat doelgericht aan gaan pakken. Voor zowel de grove als de fijne motoriek gebruik ik ook interventies uit de reflex integratie en de psychomotoriek.

Als het om schrijfondersteuning gaat, kan ik ook kiezen voor oefeningen uit de methode Schrijfdans. Dit om lichaam en brein beter te laten samenwerken.

 

Je kan je kind aanmelden vanaf groep 2.

 

 

 

 

Als je graag wilt weten hoe het is gesteld met de motorische ontwikkeling van jouw kind, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remedial teaching / bijles in werkgebied: Hooge Mierde, Lage Mierde, Netersel, Hulsel, Reusel, Hilvarenbeek, Oirschot, Bladel, Hapert, Eersel, Arendonk, Weelde en Poppel.