Remedial Teaching & Psychomotoriek

 

Regelmatig krijg ik de vraag wat remedial teaching is en sinds een aantal jaren ook wat psychomotoriek betekent. Daarom hieronder een uitleg. 

 

Remedial Teaching betekent herstellend leren. Als remedial teacher stel ik een plan van aanpak op aan de hand van door onderzoek verkregen gegevens. Naar aanleiding van dit handelingsplan ga ik met je kind aan de slag om de achterstand op een bepaald schoolvak of schoolvakken in te lopen.

 

Psychomotoriek gaat in het kort gezegd over het doelgericht inzetten van lichaam en bewegingen om tot een vooraf bepaald doel te komen. Binnen de psychomotoriek zijn er drie onderdelen, namelijk: de motoriek (de samenwerking tussen spieren en gewrichten), de cognitie (het doel dat je wilt bereiken en de manier waarop je dat wilt gaan aanpakken) en het sociale aspect (wat voel je én hoe voel je je erbij).

                         

Mijn werkwijze is remedial teaching met een psychomotorische invalshoek. Waarom ik het meenemen van een stuk motoriek in de remedial teaching zo zinvol vind, lees je in onderstaande voorbeelden.

 

Een kind dat moeilijk contact maakt, heeft vaak ook weinig zelfvertrouwen. Het zal hierdoor sneller de schouders laten hangen en zich minder soepel bewegen.

> Een kind dat veel moeite heeft met foutloos schrijven, voelt zich erg onzeker. Het heeft hierdoor weinig zelfvertrouwen en dat zie je dan ook vaak terug in hoe het kind beweegt.

> Een kind dat moeite heeft met meespelen op het schoolplein, zal hierdoor minder zelfvertrouwen hebben en kan hierdoor problemen ontwikkelen op sociaal-emotioneel gebied. 

 

Als leerkracht met een master Special Educational Needs heb ik de bagage om ook kinderen met een diagnose dyslexie, dyscalculie, adhd, add of hoog sensitiviteit te helpen.

 

Behalve hulp bij lezen, schrijven, spellen en rekenen besteed ik tijdens de begeleiding ook aandacht aan bijvoorbeeld faalangst, mindset en de werkhouding van je kind.

 

Remedial teaching & Psychomotoriek hiervoor kom je naar Hooge Mierde of Hilvarenbeek.

 

Het is mogelijk om deze lessen te combineren met lessen met mijn pony's. Of te kiezen voor een heel leertraject met mijn pony's, zie Anders leren met IJslandse paarden.

 

Remedial Teaching Hilvarenbeek - Leren in Zicht
Remedial teaching Hilvarenbeek Leren in Zicht
Remedial teaching Hilvarenbeek Leren in Zicht

 

Aanbod Remedial Teaching & Psychomotoriek Leren in Zicht

 

*remedial teaching technisch en begrijpend lezen

*remedial teaching schrijven

*remedial teaching spelling en werkwoordspelling

*remedial teaching rekenen

*ondersteuning op sociaal emotioneel vlak

*ondersteuning op motorisch vlak

*individuele sociaal emotionele- weerbaarheidstraining mogelijk 

 


OVER RENILDE


Remedial Teaching Hilvarenbeek - Leren in Zicht- Renilde

Dag, mijn naam is Renilde en naast bevoegd leerkracht ben ik gecertificeerd remedial teacher en trainer sociale vaardigheden. Lesgeven is mijn werk, maar zeker ook mijn hobby. Vandaar dat ik mijzelf regelmatig bijschool om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op onderwijsgebied. Ik vind het een uitdaging om het beste uit een kind naar boven te halen. Zo fijn als ik een lach op het gezicht tevoorschijn zie komen. Een kind dat uitstraalt 'ik kan het ook', daar word ik heel gelukkig van.  Meer over mij


 

Werkwijze Remedial Teaching & Psychomotoriek Leren in Zicht

 

Tijdens de begeleiding streef ik naar het behalen van resultaten in een zo'n kort mogelijk traject, zonder het plezier in leren uit het oog te verliezen. Als je kind gemotiveerd is, dan leert het makkelijker en daardoor zijn sneller effecten van de begeleiding terug te zien. 

 

De aanpak:

*Beginsituatie in kaart brengen

*Plan van begeleiding maken

*Begeleiding vakspecifieke kennis en aanpakken van sociaal emotionele/motorische belemmeringen

*Begeleiding aansluitend bij de leerstijl van je kind

*Verslag na elke les

*Regelmatige evaluatie en eventueel bijstellen plan van aanpak begeleiding

"Vorig jaar in groep 6 zat mijn dochter niet goed in haar vel en heeft daardoor een behoorlijke achterstand opgelopen. Doordat Renilde heel breed naar een kind kijkt, hebben wij gevraagd of zij onze dochter kon helpen. Met veel enthousiasme is ze met onze dochter aan de slag gegaan. Zij kijkt daarbij ook naar de manier waarop onze dochter makkelijk leert. Ze doet dit op een positieve manier waar onze dochter zekerder van wordt. Met de tips die ze heeft gekregen kan ze thuis weer verder. Onze dochter scoort nu weer naar verwachting. Heel blij mee!" 

Moeder van meisje groep 7

 

Enthousiast geworden? Je mag gerust contact met mij opnemen met al jouw vragen rondom leren, gedrag en motoriek voor je kind, ik help je graag verder! 

 Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.