Leren in Zicht » Remedial Teaching & Psychomotoriek » Anders leren met IJslandse paarden

Anders leren met IJslandse paarden

 

ANDERS LEREN MET (IJslandse) PAARDEN is een methode die je kind helpt als het moeite heeft om de lesstof op school bij te benen of een achterstand heeft opgelopen. Ook helpt het om onzekerheid aan te pakken en het zelfvertrouwen te vergroten. Op een passende manier zodat je kind het schoolwerk weer aankan. Dit gebeurt door de lesstof belevingsgericht aan te bieden en met inzet van IJslandse paarden. 

 

ANDERS LEREN MET (IJslandse) PAARDEN is een ervaringsgerichte leermethode, waardoor het past bij de visuele en invoelende belevingswereld van je kind. Naast het cognitieve (het opnemen van de leerstof) is er aandacht voor de sociaal-emotionele competentie. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de leervoorwaarden en het leerproces van je kind. Jouw kind mag in eigen tempo leren. Elke les bestaat uit vaste onderdelen en wordt in een vaste volgorde aangeboden. Hierdoor ontstaat een veilige en voorspelbare leeromgeving:

 

introductie
instructie
voorbereiding
warming-up
lesstof
afronding

 

Bij ANDERS LEREN MET (IJslandse) PAARDEN is in beweging zijn in de buitenlucht een belangrijk aspect. Met en op het paard is je kind constant actief bezig en zo worden alle zintuigen gestimuleerd tijdens het leren. 
De aanwezigheid van het paard zorgt voor een hogere concentratie. Prikkels komen sneller binnen en worden sneller verwerkt. De kracht van de beleving wordt groter en heeft daardoor invloed op het vermogen om te leren. Omdat paarden zoveel inwerking hebben, zal de leerervaring beter behouden blijven dan in een regulier traject.
Door de driedimensionale beweging en de hogere lichaamstemperatuur van het paard werken de beide hersenhelften optimaal samen zodat de lesstof beter beklijft.
Het paard zorgt voor limbisch evenwicht in het brein (evenwicht rationeel en emotioneel).
Het paard reageert op hoe je je werkelijk voelt, niet op hoe je je voordoet. Zo kan ik je kind als leerkracht met het paard beter helpen.
Een paard oordeelt niet over je kind, waardoor je kind zich veilig voelt bij mijn paarden. Vanuit veiligheid kan je kind beter leren.
Naast veiligheid, gaat het bij een paard ook over andere kwaliteiten, zoals contact maken, duidelijk weten wat je wilt, overtuigend optreden, vertrouwen geven en grenzen aangeven.

 


OVER RENILDE


Hoi! Ik ben Renilde en als gecertificeerd remedial teacher en kindercoach met behulp van paarden help ik je kind om makkelijker te leren en het maximale uit zijn/haar talenten te halen. De paarden helpen mij daar geweldig bij en daarnaast merk ik dat de paarden echt iets met je kind doen. Je kind mag het in het begin best spannend vinden. Al heel snel zie ik kinderen opbloeien in de omgang met mijn paarden. Dat zorgt ervoor dat je kind zich veilig voelt en daardoor zal je kind veel makkelijker leren. Leuker, intensiever en met meer resultaat leren? Ik help je kind daar graag bij. Meer over mij


DOELGROEP

Leuke,  sociale en creatieve kinderen die het lastig hebben op school en dreigen vast te lopen. Heeft jouw kind faalangst, een gebrek aan zelfvertrouwen of wellicht al gedragsproblemen? Misschien zijn er inmiddels diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafdheid of ASS vastgesteld. Hebben extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen tot nu toe weinig resultaten opgeleverd?  

 

Deze methode is voor kinderen ontwikkeld die visueel en belevingsgericht leren. Deze methode gaat niet uit van een auditief-digitale leerstijl, zoals de meeste leermethodes die voor scholen zijn geschreven. Daarom past deze methode zo goed bij jouw kind. Leren door te doen en te ervaren.

 

ANDERS LEREN MET (IJslandse) PAARDEN is een methode waarbij kinderen vanaf groep 4 van de basisschool met paarden worden begeleid. Door de lesstof anders aan te pakken volgens de leerstijl van jouw kind ontdekt je kind dat het wel degelijk kan leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en je kind gaat met meer plezier naar school.

 

HOE WERKT HET?

We kiezen samen met je kind waar we aan gaan werken. Dat kan uit de volgende modules:

woordspelling/lezen, tafels, optellen/aftrekken, werkwoordspelling, klokkijken; analoog en/of digitaal, mindset of een programma op maat.  

De les duurt anderhalf uur en na de les krijgt je kind huiswerk mee om wat in de les is geoefend nog eens te herhalen. Om het traject te laten slagen is het een belangrijke voorwaarde dat je thuis met je kind regelmatig de stof nog even kort oefent.

 

De methode 'Anders leren met paarden' in beeld. Bekijk het filmpje hieronder.

 

"Op school was rekenen op een gegeven moment echt een ding geworden. Zoveel stress als ze een som niet snapte. Bij de paarden is ze helemaal in haar element. Dat zorgt voor rust en dat sommen nu niet meer eng voor haar zijn. Ze vertelde mij vorige week dat als ze op school onrustig wordt aan de paarden denkt en dat het dan vanzelf beter gaat. Dat vind ik het grootste compliment aan jou en je paarden. 

Moeder van meisje groep 5

 

Enthousiast geworden? Je mag gerust contact met mij opnemen met al jouw vragen rondom leren, gedrag en motoriek voor je kind, ik help je graag verder!