Pony Power voor Kids - de Kempen

Sociaalvaardige kinderen zijn kinderen die lekker in hun vel zitten. Voor zichzelf op durven te komen. Makkelijker vrienden maken. Tegenslagen beter verwerken en daardoor ook makkelijker leren. Vandaar ook deze sociale vaardigheidstraining in mijn aanbod. Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidstraining mét pony's voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Na het behalen van het certificaat Pony Power voor Kids trainer ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij wilde assisteren bij de workshops en trainingen. Vanaf het najaar van 2023 zal Mariëlle Lauwers van Helpfulhorse mij hierbij assisteren.

Deze training helpt de sociale vaardigheid en weerbaarheid van kinderen te vergroten. Dit doen wij door gebruik te maken van IJslandse pony’s. De training vindt plaats in de buitenlucht in Hooge Mierde. In het vroege voorjaar, de herfst en in de winter doen we de uitleg bij minder weer binnen. 

 

Paarden en pony’s zijn heel gevoelige dieren en zij pikken signalen van ‘niet lekker in je vel zitten’, ‘onzeker zijn’, ‘je niet gezien voelen’, ‘niet voor jezelf op durven komen’, feilloos op. Daarom zijn het zulke waardevolle co-coaches. Wat wij als mens misschien over het hoofd zien, voelt de pony automatisch aan. Kinderen staan nog dicht bij zichzelf en daarom hebben ze ook zo’n klik met de pony’s. En de pony’s met hen.


Durft je kind iets niet? De pony zal je kind uitnodigen om het toch eens te proberen. Soms letterlijk met een zacht duwtje van de neus tegen de arm of rug van je kind. Doet je kind iets wat niet zo handig is. De pony zal je kind laten merken, dat het niet zo’n goed idee is. De pony doet dan even niet meer mee en wacht tot je kind een andere aanpak kiest. Op dat moment gaat de pony weer meewerken en zo merkt je kind zonder woorden hoe het anders kan. Vandaar een sociale vaardigheidstraining met pony's.

 

Wist je dat we ook een workshop hebben voor Kind en Ouder? Loopt de communicatie tussen jouw kind en jou niet zo lekker of wil je meer handvatten krijgen hoe jullie beter kunnen samenwerken. Boek dan deze workshop. Meer informatie hierover vind je op de pagina Pony Power voor Kind en Ouder.

 


OVER RENILDE


Leren in Zicht - Pony Power voor Kids - Renilde

Hoi hoi! Mijn naam is Renilde en naast gediplomeerd remedial teacher ben ik ook gecertificeerd kindercoach met behulp van paarden. Vroeger was ik ook verlegen en durfde niet voor mijzelf op te komen (ik bleek hooggevoelig te zijn). Gaandeweg heb ik geleerd dat het leven makkelijker -en veel leuker!- wordt als je dat wel kunt. Hoe geweldig is het dat je kind dat nu kan leren samen met mijn pony's! Dieren zijn zo'n verrijking in het leven van een kind, dat heb ik zelf als kind ook mogen meemaken. Daarom gun ik jouw kind ook die speciale (leer)momenten met mijn pony's tijdens een workshop of training Pony Power voor Kids. Als Pony Power voor Kids trainer woon ik jaarlijks een intervisiemoment met collega's bij om mijn kennis up to date te houden. Meer over mij


 

De training bestaat uit 5 lessen van 2 uur en een terugkommiddag na ongeveer een maand. -De training bestaat uit oefeningen die op de grond worden uitgevoerd. Er wordt niet op de pony's gereden.- De training wordt gegeven in groepsvorm aan maximaal 6 kinderen. Indien gewenst is de training ook individueel te volgen. De training bestaat uit verschillende thema’s (samenwerken, ruimte innemen, balans vinden, lichaamstaal) en die worden aan de hand van hoe een pony leeft, geoefend. Wat de kinderen in de cursus leren kunnen zij direct thuis, op school of tijdens hun hobby toepassen.

In het voor- en najaar houden wij workshops waar je kind kosteloos aan deel kan nemen. Je kind kan zo kennismaken met de Pony Power voor Kids training. Als ouder maak je kennis met ons en ontvang je meer informatie over de training. Hierna kan je je kind aanmelden voor de training. Nu al enthousiast, je kan je kind ook direct aanmelden door een telefoontje of een mailtje te sturen.

De workshops en startdata van de trainingen vind je op de agenda of op de Facebook pagina Pony Power voor Kids De Kempen

 

"Het heeft Sofie echt goed gedaan om deel te nemen. Ze ging
altijd heel graag naar jullie toe, was elke keer trots op wat ze had gedaan en
had hier een positief gevoel over, je zag het gewoon aan haar en vertelde aan
iedereen wat ze allemaal had gedaan. Haar blij en trots te zien deed ons heel
goed. Goed voor haar zelfvertrouwen. De begeleiders waren heel betrokken,
en echt geïnteresseerd in Sofie en dat is fijn. Ze hebben een veilige sfeer
weten te creëren." 

Moeder van meisje groep 5

 

"Met de pony's werken en het wedstrijdje vond ik het leukst. Ik heb geleerd dat het paard een vluchtdier is en dat ze non-verbaal communiceren. Als ze het wit van de ogen laten zien dan vinden ze het een beetje spannend. Op schaal van 1 tot 10 vind ik de training een duizend. Oneindig."

Max, 7 jaar

 

Meer informatie over Pony Power voor Kids of je kind opgeven voor een workshop of training kan met onderstaand formulier. 

 
Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.