Summer School

9 JUNI 2022

Effecten van een corona-schooljaar

Voor het derde jaar start de Summer School deze zomer. Vorig jaar stond nog vooral het online coachen centraal. Dat waren we gewend vanuit de verschillende Coronaperiodes. Veel kinderen die worden gecoacht, vinden het juist prettig om vanuit die thuissituatie coaching te krijgen. Zij ondervonden op die manier geen druk en prikkels die er vanuit de schoolomgeving natuurlijk altijd zijn en konden toen op geheel eigen wijze aan het traject thuis beginnen. De prestaties van die kinderen waren vaak ook boven verwachting. Dat had ook niemand kunnen voorzien en eigenlijk is het best een beetje bizar dat er een pandemie voor nodig is geweest om dit feit boven tafel te krijgen.

Het is duidelijk dat zowel kinderen als ouders er dit jaar heel anders in staan dan vorige zomer. Jij als ouder hebt nu meer inzicht in hoe het er met je kind voorstaat en ook wat er al dan niet vanuit de school is opgestart met betrekking tot extra ondersteuning, RT- of ander trajecten. Want wat is er dit schooljaar veel gebeurd en voorbij gekomen.

Méér nog dan vorig jaar wordt gevoeld dat er zaken zijn blijven liggen en dat je kind niet die extra aandacht heeft gekregen die wel noodzakelijk was geweest: persoonlijke aandacht naar het leren en vooral wat er rondom je kind en school heeft plaatsgevonden. De Summer School opent daarom tijdens (en rond) de schoolvakantie voor jouw kind dus weer haar deuren!

 

De fysieke Summer School bij Leren in Zicht is in Helvoirt of in Hooge Mierde.

"Mijn jongste zoon is gecoacht door Renilde. Hij had er niet heel veel zin in na een dyslexie traject. Dat niet het gewenste effect had gehad. Toch maar gedaan. Het is een een kort traject dat te overzien is. Tijdens de eerste les zag ik aan mijn zoon dat hij het best interessant vond. Is het zo makkelijk woordjes leren zei hij. Hij gebruikt het nu ook op school. Woordjes oefenen is nu gelukkig geen strijd meer. Wat het wel was tijdens het dyslexie traject. Dank je voor de fijne begeleiding, Renilde."

Moeder jongen, 11 jaar 

De methode

Als kinderen de aansluiting met de lesstof missen, komt dit vaak omdat zij een voorkeur hebben voor een visuele- en gevoelsmatige aanpak. Deze ondersteuning en inzichten zijn er vaak nog niet op school. Ook wordt hen niet geleerd naar hun individuele leerbehoefte te kijken. De kracht van de methode ligt er juist in deze kinderen inzichten mee te geven en nieuwe leergereedschappen aan te reiken die ze zélf in kunnen zetten zodat het eigen leerproces gemakkelijker verloopt.

Summer School

De Summer School is een verkort maatwerk traject van 4 sessies van een à anderhalf uur (als praktijk- of onlinesessie). We concentreren ons op een paar belangrijke pijlers: het aanleren van de techniek van de methode, automatiseringsproblematiek rondom spelling en rekenen en – heel belangrijk nu – het welbevinden.

De studiebelasting voor je kind is minimaal; iedere dag een kwartiertje oefenen. Tussen iedere sessie zit een periode van drie weken en we werken altijd met de belangrijke driehoek van coach, kind en ouder.

Aan het einde van deze Summer School heeft je kind inzicht gekregen rondom het eigen leren en kan dit ook zelf toepassen. Zo kan er een ontspannen en zelfverzekerde start van een nieuw schooljaar worden gemaakt.

 


OVER RENILDE


Summer School bij Leren in Zicht

Hallo, ik ben Renilde en leren en leerproblemen zijn mijn passie.

Ik vind dat kinderen het verdienen om een individuele aanpak te krijgen als het leren niet goed lukt. Op school is dat lastig te organiseren, ieder kind zijn eigen aanpak. Mijn ervaring is dat kinderen daar wel enorm van opbloeien; individuele aandacht en een goed plan op maat. In mijn praktijk Leren in Zicht kan ik jouw kind dat bieden. De meeste kinderen die het op school lastig hebben, hebben een visuele leerstijl. Niet alle kinderen weten hoe ze die voorkeursleerstijl goed kunnen inzetten. Maar...dat ga ik jouw kind leren tijdens de Summer School! meer lezen over mij


Praktisch

  • Bestaat uit 4 sessie op maat
  • De investering in je kind is € 295,- (inclusief boek "Krachtig Anders Leren") te betalen bij aanvang van het traject
  • Na ontvangst van betaling kan je kind direct starten
  • De Summer School periode start op 11 juli 2022.

 

Gun jij jouw kind ook een goede start in het nieuwe schooljaar? Meld je kind dan aan via onderstaand formulier (eerst meer informatie opvragen mag natuurlijk ook). Liever telefonisch contact? Dat kan op telefoonnummer 06-19426808. 

 
Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.