Summer School

12 JUNI 2023

Maak een goede start in het nieuwe schooljaar!

Voor het vierde jaar start de Summer School deze zomer. Vorig jaar stond nog vooral het online coachen centraal. Dat waren we gewend vanuit de verschillende Coronaperiodes. Veel kinderen die worden gecoacht, vinden het juist prettig om vanuit die thuissituatie coaching te krijgen. Zij ondervonden op die manier geen druk en prikkels die er vanuit de schoolomgeving natuurlijk altijd zijn en konden toen op geheel eigen wijze aan het traject thuis beginnen. De prestaties van die kinderen waren vaak ook boven verwachting. Dat had ook niemand kunnen voorzien en eigenlijk is het best een beetje bizar dat er een pandemie voor nodig is geweest om dit feit boven tafel te krijgen.

Het is duidelijk dat zowel kinderen als ouders er dit jaar heel anders in staan dan vorige zomer. Jij als ouder hebt nu meer inzicht in hoe het er met je kind voorstaat en ook wat er al dan niet vanuit de school is opgestart met betrekking tot extra ondersteuning, RT- of ander trajecten. Want wat is er dit schooljaar veel gebeurd en voorbij gekomen.

Méér nog dan vorig jaar wordt gevoeld dat er zaken zijn blijven liggen en dat je kind niet die extra aandacht heeft gekregen die wel noodzakelijk was geweest: persoonlijke aandacht naar het leren en vooral wat er rondom je kind en school heeft plaatsgevonden. De Summer School opent daarom tijdens (en rond) de schoolvakantie voor jouw kind dus weer haar deuren!

 

In een heerlijke rustgevende setting in Hooge Mierde werken we in de driehoek coach, kind en ouder aan het zelfvertrouwen en het inlopen van de leerachterstanden van je kind. Na afloop of vooraf (wat je kind fijn vindt) is het mogelijk om even te ontspannen op de rug van een van mijn IJslandse paarden.

 

Manon: "Twee jaar geleden heeft mijn zoon gebruikgemaakt van deze actie met als resultaat:
- met veel meer zelfvertrouwen aan het nieuwe schooljaar begonnen
- hij kon zelf beter aangeven wat hij nodig had van school
- verbaasde juf en meester
- hij kan nu laten zien wat er in zit
- aan het einde van het schooljaar kon hij 2 niveaus hoger uitstromen dan verwacht
- hij weet hoe hij leert

Dit allemaal door 4 sessies in (en net voor en na) een zomervakantie (achter in de tent😉), een kwartiertje per dag aan de slag te zijn met de Summer School."

 

De methode

Als je kind de aansluiting met de lesstof mist, komt dit vaak omdat je kind een voorkeur heeft voor een visuele- en gevoelsmatige aanpak. Deze ondersteuning en inzichten zijn er vaak nog niet op school. Ook wordt je kind niet geleerd naar zijn/haar individuele leerbehoefte te kijken. De kracht van de methode ligt er juist in je kind inzichten mee te geven en nieuwe leergereedschappen aan te reiken die je kind zélf in kan zetten, zodat het eigen leerproces gemakkelijker verloopt.

Summer School

De Summer School is een verkort maatwerktraject van 4 sessies van een uur (als praktijk- of onlinesessie). We concentreren ons op een paar belangrijke pijlers: het aanleren van de techniek van de methode, automatiseringsproblematiek rondom spelling en rekenen en – heel belangrijk – het welbevinden.

De studiebelasting voor je kind is minimaal; iedere dag een kwartiertje oefenen. Tussen iedere sessie zit een periode van drie weken.

Aan het einde van deze Summer School heeft je kind inzicht gekregen rondom het eigen leren en kan dit ook zelf toepassen. Zo kan er een ontspannen en zelfverzekerde start van een nieuw schooljaar worden gemaakt.

 


OVER RENILDE


Summer School bij Leren in Zicht

Hallo, ik ben Renilde en leren en leerproblemen zijn mijn passie.

Ik vind dat kinderen het verdienen om een individuele aanpak te krijgen als het leren niet goed lukt. Op school is dat lastig te organiseren, ieder kind zijn eigen aanpak. Mijn ervaring is dat kinderen daar wel enorm van opbloeien; individuele aandacht en een goed plan op maat. In mijn praktijk Leren in Zicht kan ik jouw kind dat bieden. De meeste kinderen die het op school lastig hebben, hebben een visuele leerstijl. Niet alle kinderen weten hoe ze die voorkeursleerstijl goed kunnen inzetten. Maar...dat ga ik jouw kind leren tijdens de Summer School! meer lezen over mij


Praktisch

  • Bestaat uit 4 sessies op maat
  • De investering in je kind is € 299,- (inclusief boek "Krachtig Anders Leren") te betalen bij aanvang van het traject
  • Na ontvangst van betaling kan je kind direct starten

 

INCLUSIEF relaxen op de rug van een van mijn IJslandse paarden (als je kind dat leuk vindt)

 

Gun jij jouw kind ook een goede start in het nieuwe schooljaar? Meld je kind dan aan via onderstaand formulier (eerst meer informatie opvragen mag natuurlijk ook). Liever telefonisch contact? Dat kan op telefoonnummer 06-19426808. 

 Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.