BSO voor paardenmeisjes

Op maandag 6 september opent de Buitenschoolse Opvang voor Paardenmeisjes bij Renilde op een mooi plekje aan de rand van Hooge Mierde. Rust, (speel)ruimte en pony's, die vind je bij mijn gastouderopvang* in het groen. De opvang is geschikt voor meisjes vanaf groep 3. 

 

BSO met Pony Power
Sinds een paar jaar bezoeken regelmatig Kids die wel wat Pony Power kunnen gebruiken mijn locatie in Hooge Mierde. Ik zie dat kinderen heel blij worden om hier te mogen zijn. Tijdens de workshops en trainingen hoor ik regelmatig kinderen zeggen dat ze wel vaker zouden willen komen. Dat zette mij aan het denken. Zo kwam ik op het idee om naast mijn praktijk voor remedial teaching, buitenschoolse opvang aan te bieden. Op die manier kan ik kinderen die heel graag (wat langer) bij de pony's willen zijn (of de Pony Power skills nog beter willen inoefenen) dat ook geven. Omdat het een gastouderopvang is en ik maar maximaal 6 kinderen op een middag hier mag hebben, kies ik voor de groepsdynamiek om alleen meisjes te ontvangen.  

 

Pony's
Pony's hebben een bijzondere uitwerking op kinderen. Kinderen vinden ze vaak groot en soms zijn ze er zelfs een beetje bang voor. Als kinderen eenmaal kennis hebben gemaakt met de pony's, dan merken ze dat elke pony weer anders is. Net zoals elk mens uniek is. De kinderen leren ook het sociale gedrag van de pony's te herkennen. Hoe staan de oren, draait de pony zich naar je toe of loopt hij van je weg? Er is altijd een bepaalde rangorde in de groep, net zoals in elk gezin. Dat is belangrijk voor de kinderen om te weten voor het dierenwelzijn. Met pony's kun je een fijne band opbouwen, ze luisteren naar je zonder dat ze je geheimpjes doorvertellen en je kan ze lekker knuffelen. Kinderen zullen daarom ook vaak een lievelingspony hebben.

 

*Waarom gastouderopvang? Bij mijn opvang zijn er maximaal 6 kinderen op een middag. Dat betekent veel individuele aandacht voor jouw kind. 

 

BSO voor Paardenmeisjes - Leren in Zicht - Pony Power
BSO voor Paardenmeisjes - Leren in Zicht - Hondje
BSO voor Paardenmeisjes - Leren in Zicht - Borstelen

De opvang
Tijdens de uren van de BSO is er gelegenheid om de pony's te verzorgen. Een lekkere borstelbeurt daar houden de pony's wel van. Zo'n poetsbeurt is ook fijn voor de kinderen, want het geeft ze rust en warmte. De kinderen mogen hoeven uitkrabben en de pony's in en uit de paddock/weide halen. Ook doen we grondwerk met de pony's en natuurlijk ook andere leuke activiteiten rondom het thema pony. Je kind rijdt niet op de pony's, daarvoor kan je kind naar een manege. Ik vind het belangrijk dat kinderen zien dat bij het hebben van een huisdier ook de verzorging erbij hoort. (Daar ben ik de meeste tijd aan kwijt, niet aan rijden.) We mesten samen de paddock en de weide uit en we vullen de drinkbak bij.

De opvang beschikt uiteraard ook over een locatie waar we met minder weer fijn binnen kunnen verblijven. Dit is een vrijstaand gebouw naast het woonhuis, dat van alle gemakken is voorzien.

 

Ook voor paardenmeisjes buiten Hooge Mierde
Wonen jullie niet in Hooge Mierde, maar zou jouw kind het wel superleuk vinden om een middag per week bij de pony's te zijn. Vraag dan eens aan een lieve oma of opa of zij jouw kind een middagje per week willen brengen. Ook een gepensioneerde buurvrouw of buurman wil jouw kind daar vast blij mee maken.

 


OVER RENILDE


BSO - Renilde Bersi - Leren in Zicht

Hoi, wat leuk dat je deze pagina over mijn Buitenschoolse Opvang voor Paardenmeisjes bezoekt. Ik ben zelf gek van paarden en pony's en van lesgeven :-). Al sinds mijn tweede jaar speel ik met paardenspeelgoed, lees ik boeken over pony's en heb ik posters van paarden en pony's in mijn huis (vroeger slaapkamer) hangen. Ook speelde ik graag 'schooltje', dat verklaart waarom ik later ook juf ben geworden. Ik heb het geluk gehad dat ik een eigen pony kreeg op mijn 9e jaar. Helaas is dat niet voor alle paardenmeisjes weggelegd. Daarom bied ik deze buitenschoolse opvang met pony's aan. Ook denk ik dat het voor de kinderen van nu nog belangrijker is om zich even helemaal onder te kunnen dompelen in een wereldje waar ze blij van worden. Dat kan nu dus bij mijn naschoolse opvang die in het teken staat van pony's. Jezelf mogen zijn in een fijne omgeving, waar er naar je wordt gekeken en geluisterd vind ik heel belangrijk. Iedereen is anders en heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en dat is maar goed ook. Samen maken we er iets moois van. Meer lezen over mij


Kennismaken met de BSO voor Paardenmeisjes
De kennismakingsdagen waarvoor je je op kon geven zijn voorbij, maar je kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende individuele rondleiding. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met mij op.
  

 

Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.