Welkom » Remedial Teaching & Psychomotoriek » Pony Power voor Kids

Beter in je vel met Pony Power voor Kids

Na het behalen van het certificaat Pony Power voor Kids trainer ben ik op zoek gegaan naar een medecoach. Die heb ik gevonden in kindercoach Sietske van Maanen van Kei-Coaching. Samen geven wij deze unieke sociale vaardigheidstraining met pony’s voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deze training helpt de sociale vaardigheid en weerbaarheid van kinderen te vergroten. Dit doen wij door gebruik te maken IJslandse pony’s. De training vindt plaats in de buitenlucht in Hooge Mierde.

 

Paarden en pony’s zijn heel gevoelige dieren en zij pikken signalen van ‘niet lekker in je vel zitten’, ‘onzeker zijn’, ‘je niet gezien voelen’, ‘niet voor jezelf op durven komen’, feilloos op. Daarom zijn het zulke waardevolle medetrainers. Wat wij als mens misschien over het hoofd zien, voelt de pony automatisch aan. Kinderen staan nog dicht bij zichzelf en daarom hebben ze ook zo’n klik met de pony’s. En de pony’s met hen.


Durft je kind iets niet? De pony zal je kind uitnodigen om het toch eens te proberen. Soms letterlijk met een zacht duwtje van de neus tegen de arm of rug van je kind. Doet je kind iets wat niet zo handig is. De pony zal je kind laten merken, dat het niet zo’n goed idee is. De pony doet dan even niet meer mee en wacht tot je kind een andere aanpak kiest. Op dat moment gaat de pony weer meewerken en zo merkt je kind zonder woorden hoe het anders kan. Vandaar een sociale vaardigheidstraining met pony's.
 

 

 

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur en een terugkommiddag na ongeveer 6 weken. De cursus bestaat uit verschillende thema’s (samenwerken, ruimte innemen, balans vinden, lichaamstaal) en die worden aan de hand van hoe een pony leeft, geoefend. Wat de kinderen in de cursus leren kunnen zij direct thuis, op school of tijdens hun hobby toepassen. 


Voor de start van een training houden we een informatiemiddag waar ouders met hun kind(eren) welkom zijn. Ouders krijgen dan meer informatie over de training van ons en de kinderen kunnen onder begeleiding met de pony’s kennismaken. Gelegenheid om direct in te schrijven is er ook. 


De infomiddagen en startdata van de trainingen vind je op de agenda of op de Facebook pagina Pony Power voor Kids De Kempen

 

 

Met dank aan Imke Vissers voor de foto's.