Jamara Rekenen

Jamara rekenen

Met de Jamara rekenen methode leert je kind alsnog, opnieuw of beter rekenen. Kinderen waarbij het rekenen niet lukt, missen vaak het 'gevoel' met getallen. Dat gevoel wordt met de Jamara methode aangebracht. Dit zorgt voor een goede basis waarop het voortgezet rekenen wordt gebouwd.

 

Bij Jamara werken we o.a. aan:

-het getal- en hoeveelheidsbegrip

-de getalstructuur

-een eenduidige rekenstrategie

-de juiste rekenrichting

-werkgeheugen 

-automatisering

 

 

Door middel van een rekenonderzoek bepalen we het rekenniveau van je kind. Daarna starten we de begeleiding. Bij Jamara beginnen we met het aanbrengen van het getalbegrip van 0 tot en met 10, dat is de basis van het rekenen. Hierbij werken we van concreet (met materiaal) naar abstract (kale som). Dat kan dus betekenen dat je kind opnieuw leert rekenen. Dit zorgt ervoor dat je kind vanaf nu de rekenstof wel begrijpt. Daarna worden de volgende stappen door je kind gemaakt; het rekenen tot 20 en tot 100. 

 

Nu is je kind klaar voor het voortgezet rekenen: kommagetallen, breuken en procenten, maten en gewichten.

 

 

 

De Jamara rekenen methode is ontwikkeld door Will Missot van het CNLS (http:\\www.cnls.nl).

 

 

                                     JamarabijLereninZicht-1.jpg

 

 

 

Als je wilt weten of ik jouw kind kan helpen zijn of haar rekenvaardigheden te verbeteren, neem dan vrijblijvend contact met me op.

 

......ik kan  nu goed de tafels!!! ik kan beter lezen!!! ik heb het leuk gehad Renilde kan mij meteen helpen als ik het niet snap ik vind het fijn als Renilde op school komt (Tessa, groep 5)

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remedial teaching / bijles in werkgebied: Hooge Mierde, Reusel, Hulsel, Lage Mierde, Netersel, Hilvarenbeek, Oirschot, Bladel, Hapert, Eersel, Arendonk, Weelde en Poppel.