Ik leer Anders

Omdat succes op school niet vanzelfsprekend was voor haar zoontje, bedacht Agnes Oosterveen een methode die wel voor hem werkte. Dit resulteerde in de training "Ik leer anders", een methode voor de visueel ingestelde leerling, die op een praktische manier leerproblemen aanpakt. Als gecertificeerd coach maak ik gebruik van de technieken uit deze methode.

Beelddenkers

Je kunt leren via het gehoor, dat zijn 'taaldenkers' en dat is meteen ook de grootste groep (±95%). Voor deze auditief ingestelde leerlingen zijn ook de meeste methodes die op school gebruikt worden geschreven. Daarnaast zijn er nog 'beelddenkers'. Deze visueel ingestelden leren door te kijken. Zij zien geen woorden maar beelden in hun hoofd. Een woord wordt niet omgezet in letters maar direct omgezet in een plaatje. Oorspronkelijk is iedereen een beelddenker geweest. Echter zo rond het achtste jaar verandert bij de meeste leerlingen de voorkeur. Een kleine groep leerlingen maakt deze omschakeling niet. Zij blijven vasthouden aan de voorkeur voor leren in beelden. Dit zijn de kinderen die gaan opvallen binnen de groep, omdat de resultaten tegenvallen.  

                                                       

Voor deze groep kinderen is de methode Ik leer anders ontwikkeld. De lesstof -lezen, spellen, de tafels, plus en min sommen en klokkijken- is voor hen hierin op een begrijpelijke manier vertaald, waardoor deze wel wordt begrepen en onthouden.  

Is mijn kind een beelddenker? beelddenkertest

De meeste ouders zullen hun kind direct na het invullen van de test herkennen. Doordat bij beelddenkers vaker een leerachterstand wordt geconstateerd, denkt men eerder aan dyslexie, dyscalculie, adhd, add of hoogbegaafdheid, in plaats van aan een andere voorkeur van informatie opnemen. 

 

 

Plan op maat*

De basistraining "Ik leer anders" bestaat uit 4 sessies van een uur waarin lezen, spellen, tafels, plus en min sommen en klokkijken aan bod komen. 

*Inmiddels werkt Leren in Zicht alleen nog met een plan op maat. Samen met ouder(s) en kind bepaal ik welke onderdelen we gaan behandelen. Als je als ouder zelf met de aangeleerde technieken thuis aan de slag wilt, dan is het handig als je bij een of meer sessies aanwezig bent. 

 

  • Deze training geef ik op individuele basis aan kinderen van 8 jaar en ouder. 
     

Meer weten?

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op.

Op de site van ik leer anders staan ‘Verhalen uit de praktijk’ van ouders en leerlingen.

Voor nog meer informatie en een film met duidelijke uitleg: http://www.ikleeranders.nl/ikleeranders/homepage_beelddenken/homepage_beelddenken.html.

 

 

 

 

 

 

Werkgebied: Hooge Mierde, Reusel, Lage Mierde, Hulsel, Netersel, Hilvarenbeek, Bladel, Eersel, Arendonk, Weelde en Poppel.