abcTaal.nl

Om hardnekkige lees- en spellingproblemen te verhelpen, is vaak niet alleen extra aandacht nodig, maar vooral ook een andersoortige aanpak vanaf het vroegste stadium in het proces van leren lezen en spellen. De methode die de vereniging abcTaal.nl hanteert, is gebaseerd op drie pijlers: het alfabet, spellingsregels en kennis van grammatica. Deze geven de leerling houvast en structuur. Als lid van deze vereniging kan ik kinderen, scholieren en volwassenen helpen met spelling, lezen en schrijven met behulp van deze methode. Meer informatie over de methode is te vinden op de website van abcTaal.nl.

Balans

Vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren- en of gedrag. Hier vind je informatie over de verschillende stoornissen (o.a. ADHD, ADD, Dyslexie, Dyscalculie) en kun je terecht voor ondersteuning en contacten met andere ouders.

Blauwe Hond

De 'Blauwe Hond’ is ontwikkeld door de stichting 'The Blue Dog Trust', die als doel heeft kinderen voor te lichten over de omgang met honden. Er is een cd-rom gemaakt met een interactief computerspel voor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders. Het doel van dit spel is om kinderen (en hun ouders) te leren hoe ze veilig met hun hond kunnen omgaan.

DTgeenprobleem

Ik maak onder ander ook gebruik van de oefenboeken van DTgeenprobleem. spelling. 

Dyscalculie

Als het rekenprobleem heel hardnekkig is, kan er sprake zijn van dyscalculie. Lees meer over de kenmerken van dyscalculie.

Dyslexieplein

Dyslexieplein - informatie en tips in de vorm van filmpjes voor dyslecten. 

Ik leer Anders

Als je kind veel moeite heeft met het aanleren van de tafelsommen of eenvoudige woorden nog steeds verkeerd schrijft, dan zou je kind heel goed een beelddenker kunnen zijn. De methode "Ik leer Anders" helpt beeldenkers om de informatie op een passende wijze op te slaan. Wil je na het lezen van de informatie op de site van Ik leer Anders weten of dit is wat jouw kind nodig heeft. Als gecertificeerd Ik leer Anders coach wil ik je daar graag bij helpen. 

Ik leer Andersom

"Ik leer andersom" geeft beelddenktrainingen aan kinderen met een visuele leerstijl. 

Makkelijklezenplein

Kinderen en jongeren die lezen moeilijk vinden of een taalachterstand hebben, vinden hier tips voor leuke boeken, ook voor ouders en leerkrachten een interessante website.

MeesterKlaas

Oefenen van onder andere woordpakketten doen we ook wel met Meester Klaas.  

Steffie.nl

'Steffie' legt op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Bijvoorbeeld Internet, e-mailen, bankzaken of hoe de OV-chipkaart werkt. 'Steffie.nl' is een initiatief van de stichting Steffie om via internet uitleg te geven van schijnbaar eenvoudige alledaagse zaken aan onder andere mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Sensikids.nl

In 2009 is de stichting WijzeMoeders.nu opgericht die ijvert voor een bewuste begeleiding van (hoog) gevoelige kinderen. Veel kinderen komen momenteel in de hulpverlening terecht. De stichting biedt Wijze Ouder cursussen aan. Deze zijn voor ouders en anderen die met de opvoeding van kinderen te maken hebben. Voor de kinderen zijn er cursussen om te leren omgaan met hun (hoog)gevoeligheid, maar ook met bijvoorbeeld faalangst. Als consulent van deze stichting mag ik deze cursussen aanbieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remedial teaching / bijles in werkgebied: Hooge Mierde, Reusel, Hulsel, Lage Mierde, Netersel, Hilvarenbeek, Oirschot, Bladel, Hapert, Eersel, Arendonk, Weelde en Poppel.