OPEN DAG bij Leren in Zicht

Ja het is zo ver! Op zondag 16 april opent Leren in Zicht, praktijk voor (psychomotorische) remedial teaching, haar deuren voor geïnteresseerden. Locatie: Kailakkers 2A in Hooge Mierde.

In de ochtend trappen we af met een workshop 'ochtendgym tussen de paarden', gegeven door Van Binnen Mooi. In de middag zijn er workshops Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers met medewerking van Kei Coaching en Jij en Wei. Bij Leren in Zicht wordt gecoacht met IJslandse paarden, daarom kom je over dit paardenras ook meer te weten die dag. Voor de inwendige mens wordt gezorgd met gratis koffie, thee, ranja en iets lekkers.

 

Wil je meedoen met een workshop of het poetsen/knuffelen van de pony's en zeker zijn van een plaatsje. Meld je dan aan via het contactformulier onderaan deze pagina.

Programma:

 

Inloop: vanaf 10.30 uur

 

GRATIS Workshops
We gaan drie gratis workshops verzorgen. De workshop 'ochtendgym tussen de paarden' staat gepland in de ochtend. Deze workshop is voor iedereen die mee wil doen dus ook voor volwassenen! In de middag zullen we starten met een workshop Pony Power voor Kids (6 t/m 11 jaar). Daarna zal er een demonstratie/uitleg volgen over IJslandse paarden. Als laatste activiteit staat er een workshop Paardenkracht voor Pubers (11 t/m 15 jaar) gepland. Tussendoor hebben we 2 poets- en knuffelmomenten voor de kinderen die dat leuk vinden. We verwachten dat we de dag beginnen rond 10.30 uur en eindigen rond 16.30 uur. Tussen de activiteiten door is er gelegenheid om kennis te maken met ons (en/of vragen te stellen over het gehele aanbod). Tijdens de workshops Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers zal er ook iemand zijn die tijdens de workshops uitleg zal geven. 

 

Je kan de hele dag binnenlopen. De entree is GRATIS. De workshops zijn open voor toeschouwers.

 

Workshop 'Ochtendgym tussen de paarden' 11.00 - 12.00 uur. Je hoeft niet bang te zijn voor de paarden, want die kunnen niet bij je komen. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Deze workshop wordt gegeven door Brenda Kox van Van Binnen Mooi.  

 

Poetsen en knuffelen met pony's 12.45 - 13.00 uur. Veel kinderen vinden het fijn om de pony's te poetsen en te knuffelen. In dit kwartier kunnen maximaal 6 kinderen naar hartenlust de pony's poetsen en knuffelen. (Nog 2 plaatsjes vrij) 

 

Workshop 'Pony Power voor Kids 13.00 - 14.00 uur. Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar geven Sietske van Maanen van Kei Coaching en Renilde een kennismakingsworkshop Pony Power voor Kids. (VOL)

 

Demonstratie/uitleg IJslandse paarden 14.00 - 15.00 uur. Hiervoor hoef je je niet op te geven.

 

Poetsen en knuffelen met pony's 15.00 - 15.15 uur. Veel kinderen vinden het fijn om de pony's te poetsen en te knuffelen. In dit kwartier kunnen maximaal 6 kinderen een kwartier naar hartenlust de pony's poetsen en knuffelen. (Nog 6 plaatsjes vrij) 

 

Workshop 'Paardenkracht voor Pubers 15.15 - 16.15 uur. Voor kinderen van 11 t/m 15 jaar geven Maaike Vosters van Jij en Wei en Renilde een kennismakingsworkshop Paardenkracht voor Pubers. (Nog 3 plaatsen vrij)

 

Einde open dag +/- 16.30 uur

 

Locatie
Dag: zondag 16 april 2023

Tijd: 10.30 uur - 16.30 uur

Plaats: Leren in Zicht - Kailakkers 2A, 5095 AD Hooge Mierde (Er zullen vlaggen bij de ingang staan)

Parkeren: aan de Kailakkers of op het Myrtha plein.

 

BSO voor Paardenmeisjes - Leren in Zicht - Pony Power
BSO voor Paardenmeisjes - Leren in Zicht - Hondje
BSO voor Paardenmeisjes - Leren in Zicht - Borstelen

Pony's en paarden
Pony's en paarden hebben een bijzondere uitwerking op kinderen. Kinderen vinden ze vaak groot en soms zijn ze er zelfs een beetje bang voor. Als kinderen eenmaal kennis hebben gemaakt met de pony's, dan merken ze dat elke pony weer anders is. Net zoals elk mens uniek is. Kinderen leren ook het sociale gedrag van de pony's te herkennen. Hoe staan de oren, draait de pony zich naar je toe of loopt hij van je weg? Er is altijd een bepaalde rangorde in de groep, net zoals in elk gezin. Dat is belangrijk voor de kinderen om te weten voor het dierenwelzijn. Met pony's kun je een fijne band opbouwen, ze luisteren naar je zonder dat ze je geheimpjes doorvertellen en je kan ze lekker knuffelen.

Tijdens de SoVa-trainingen maken we gebruik van het paard als kuddedier. Pony's en paarden kunnen je gemoedstoestand perfect lezen. Zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Elke pony maakt dat weer op een andere manier aan je duidelijk. Sommige pony's of paarden dagen je uit en andere pony's/paarden wachten op jouw initiatief. Daarom is het fijn om tijdens het coachen gebruik te kunnen maken van meerdere pony's of paarden. Naargelang de hulpvraag kan er dan een ander dier worden ingezet.  

Coaching met pony's of paarden kan ook heel goed ingezet worden voor hulpvragen bij volwassenen. Paardencoaching wordt ook steeds bekender en vaker ingezet, ook door reguliere hulpinstanties. Psychologen zonder paard, worden meer en meer ondersteund door hulpverleners met paard. 


OVER RENILDE


BSO - Renilde Bersi - Leren in Zicht

Mijn naam is Renilde Bersi, ik ben opgeleid als leerkracht, remedial teacher, Paard- en Lifecoach en HSK-coach. In 2011 heb ik Leren in Zicht opgericht, een praktijk voor (psychomotorische) remedial teaching. Zoek je individuele coaching voor je kind? Je kunt kiezen uit lichaamsgerichte coaching (reflex integratie), coaching op leervaardigheden, coaching met of zonder paard, of coaching bij hoogsensitiviteit.

Samen met een kindercoach (met hond) en een leerkracht/paardencoach geef ik Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers SoVa-trainingen in groepsverband. Paarden laten namelijk zonder oordeel zien wat je kind nodig heeft. De trainingen zijn speels, educatief en heerlijk in de buitenlucht. Regelmatig geven wij ook gratis kennismakingsworkshops. Op de agenda zie je wanneer je kind mee kan doen. Meer lezen over mij


Meedoen tijdens een van de workshops tijdens de OPEN DAG? 
Dat kan! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op over je deelname.

Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.