Leren in Zicht » Anders leren

Anders leren

Als kinderen die anders leren eerder worden herkend, kunnen veel problemen worden voorkomen. De lesstof op zich is niet het probleem maar wel de manier waarop het wordt aangeleerd. De meeste lesboeken worden gemaakt voor kinderen die auditief-volgordelijk zijn ingesteld; kinderen die leren vanuit het gehoor en met een vaste opbouw. Om kinderen die anders leren op een passende manier te onderwijzen is het belangrijk om de leerstijl van de leerling te (her)kennen. Deze kinderen leggen makkelijk verbanden en werken vanuit het geheel naar de delen toe. Een kind dat anders leert is vaak creatief en ondernemend en bedenkt originele en creatieve oplossingen bij lastige problemen. 

 

Met IJslandse paarden

Uitleg voor je kind

Doe de test

 


OVER RENILDE 


 

Ook ik heb er op de basisschool even over gedaan om te kunnen schakelen tussen mijn  voorkeursleerstijl (visueel) en de auditief-volgordelijke leerstijl die op school wordt gevraagd. Het verschil met vroeger is dat er tegenwoordig kennis en aandacht voor kinderen is die anders leren. Maak daar gebruik van en gun jouw kind ook een fijne schooltijd. Meer over mij

 


"We kwamen naar Renilde omdat lezen niet zo lekker liep. Renilde stelde voor om eerst de reflexen na te lopen. Hieruit kwam naar voren dat onze zoon nog hinder had van restreflexen. Nu die zijn opgelost is hij twee Avi niveaus omhoog gegaan. Heel blij dus dat we naar Renilde zijn gegaan."

Moeder van jongen groep 6

 

 

Enthousiast geworden? Meld je kind dan aan voor begeleiding bij Leren in Zicht. Dan neem ik binnen 1 werkdag contact met je op. Ook een vraag stellen kan via onderstaand formulier.


Graag tot ziens!