Leren in Zicht - Rekenbootcamp - Spellingbootcamp

REKENbootcamp / SPELLINGbootcamp

Door spel en beweging de lastige reken- en spellingstof eigen maken. Welk kind wil dat nu niet. Deze bootcamps zijn geweldig voor kinderen die anders leren. In de bootcamps automatiseren we die lastige plus- en minsommen en natuurlijk de tafels. Moeilijke spellingcategorieën pakken we in de spellingbootcamp aan. Wil je kind dus graag de tafels uit het hoofd kennen of beter leren spellen? Dan zijn deze BOOTCAMPS echt wat voor jouw kind.

 

Tijdens de reken- en spellingbootcamps staat plezier voorop. Je kind is heel actief bezig tijdens de workshop en leert in korte tijd heel veel, zodat je kind aan het einde van de workshop een flinke stap heeft gemaakt. De ervaring leert dat tijdens de bootcamps je kind het plezier in rekenen en/of spellen weer terugvindt.

 

Een bootcamp wordt bij Leren in Zicht individueel of in een klein groepje (4 – 6 kinderen) gegeven en is voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8. In twee keer 2 uur (op twee verschillende dagen) gaan we spelenderwijs aan de slag. De saaie stof komt met spelletjes, kleur en beweging tot leven. De beide hersenhelften worden geactiveerd doordat alle zintuigen worden ingezet.

Een Rekenbootcamp is gericht op het automatiseren van sommen t/m 20 of het automatiseren van de tafels. Waarom? Automatiseren is de basis voor een goede rekenontwikkeling. Als sommen niet geautomatiseerd zijn, dan kan dat voor (ernstige) rekenproblemen zorgen.


Een Spellingbootcamp is gericht op het leren van letters, klanken, het schrijven van klankzuivere woorden en de spellingcategorieën die in het basisonderwijs aanbod komen. Zwakke spellingvaardigheden hebben invloed op het herkennen van woorden en dus ook het lezen met als gevolg dat er minder gelezen wordt. Dit heeft dan weer invloed op de woordenschatontwikkeling.

 

Reken- of spellingbootcamps worden aangekondigd op de agenda van Leren in Zicht.


OVER RENILDE 


 

Hallo, mijn naam is Renilde en ik ben opgeleid als leerkracht en ik heb mij daarnaast bekwaamd in de remedial teaching. Tegenwoordig is er veel te doen over bewegend leren, vandaar dat ik daar meer over wilde weten. Met Anders leren met paarden en nu ook met de reken- en spellingbootcamps kan ik jouw kind ook leuker en effectiever leren rekenen en spellen. Door beweging toe te voegen aan het leerproces worden allebei de hersenhelften aangesproken. Hierdoor wordt informatie beter en sneller verwerkt, met betere resultaten voor jouw kind. Meer over mij

 


"Onze dochter kon op school al niet goed meekomen met rekenen, maar die tafels wilden helemaal niet lukken. Toen we over de rekenbootcamp hoorden hebben we haar daar voor opgegeven. Onze dochter kwam helemaal enthousiast thuis. Ze kon nu zo de tafel van zeven opzeggen. Iets wat ze eigenlijk al opgegeven had."

Moeder van meisje groep 6

 

 

Enthousiast geworden? Je mag gerust contact met mij opnemen met al jouw vragen rondom leren, gedrag en motoriek voor je kind, ik help je graag verder! 

 


Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.