Paardenkracht voor PUBERS - de Kempen

Sociaalvaardige pubers zitten lekker in hun vel. Durven voor zichzelf op te komen en maken makkelijker vrienden. Zij gaan beter met tegenslagen om en het leren gaat hen daardoor ook beter af. Vandaar ook deze sociale vaardigheidstraining in mijn aanbod. Paardenkracht voor PUBERS is een unieke sociale vaardigheidstraining mét pony's voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

Paardenkracht voor Pubers training geef ik samen met een collega kinder- en paardencoach, Suzanne Voermans.

Deze training helpt de sociale vaardigheid en weerbaarheid van Pubers te vergroten. Dit doen wij door gebruik te maken van de IJslandse paarden van Renilde. De training vindt plaats in de buitenlucht in Hooge Mierde. In het vroege voorjaar, de herfst en in de winter doen we de uitleg bij minder weer binnen. 

 

Paardenkracht voor Pubers is een training speciaal voor kinderen van 12 t/m 15 jaar en tijdens vijf bijeenkomsten richten wij ons met name op de volgende thema’s:

 

  • Omgaan met en herkennen van emoties en positief gedrag.
  • Bevorderen van het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en weerbaarheid
  • Omgaan (en rekening houden) met anderen
  • Samenwerken; in een (nieuwe) groep functioneren;
  • Grenzen aangeven en respecteren;
  • Communiceren; hoe doe je dat en hoe kom je over

 

In de training behandelen we actuele thema's uit het leven van jouw puber en jullie gezin; omgaan met vrienden, relaties onderhouden met leraren, ouders, broers/zussen etc. Je puber ontwikkelt een positief zelfbeeld en de onderwerpen ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van je puber. Je puber komt steviger in zijn/haar schoenen te staan en kan zich makkelijker redden in nieuwe (lastige) situaties.

Bij de training hoort een persoonlijk Paardenkracht werkboek. Je puber en jullie als ouders kunnen zo zien wat er tijdens de lessen van de training aan bod komt. In de lessen worden uitdagende opdrachten met de paarden afgewisseld met theorie uit het werkboek. De oefenstof wordt geoefend in een groepje pubers van maximaal 6 en er is veel ruimte voor beweging en interactie met andere pubers, waardoor ook van elkaar wordt geleerd! 

Dat het coachen met paarden heel effectief is, heb ik (Renilde) al veelvuldig gezien tijdens de Pony Power voor Kids trainingen. Paarden geven directe en eerlijke feedback. Onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat kinderen die met paarden werken minder last van stress ervaren en beter zijn gesocialiseerd. Vandaar dat ik ook heel graag Paardenkracht voor PUBERS wil geven. Door de afgelopen lastige en soms emotionele jaren is dit nog belangrijker geworden.  

 


OVER RENILDE


Leren in Zicht - Pony Power voor Kids - Renilde

Hoi hoi! Mijn naam is Renilde en naast gediplomeerd remedial teacher ben ik ook gecertificeerd Paard- en Lifecoach. Vroeger was ik ook verlegen en durfde niet voor mijzelf op te komen (ik bleek hooggevoelig te zijn). Gaandeweg heb ik geleerd dat het leven makkelijker -en veel leuker!- wordt als je dat wel kunt. Hoe geweldig is het dat je puber dat nu kan leren samen met mijn IJslandse paarden! Dieren zijn zo'n verrijking in het leven van een kind, dat heb ik zelf als kind ook mogen meemaken. Daarom gun ik jouw puber ook die speciale (leer)momenten met mijn paarden tijdens de training Paardenkracht voor Pubers. Als Paardenkracht voor PUBERS trainer woon ik jaarlijks een intervisiemoment met collega's bij om mijn kennis up to date te houden. Meer over mij


 

De training bestaat uit 5 lessen van 2 uur en een terugkommiddag na ongeveer 6 weken. -De training bestaat uit oefeningen die op de grond worden uitgevoerd. Er wordt niet op de paarden gereden.- De training wordt gegeven in groepsvorm aan maximaal 6 kinderen. Indien gewenst is de training ook individueel te volgen. De training bestaat uit verschillende thema’s (samenwerken, ruimte innemen, balans vinden, lichaamstaal) en die worden aan de hand van hoe een paard leeft, geoefend. Wat de PUBERS in de training leren kunnen zij direct thuis, op school of tijdens hun hobby toepassen.

Nu al enthousiast, je kan je puber ook direct aanmelden door middel van een een mailtje of een belletje.

 

Wil je meer informatie? Stel je vraag in een e-mail of plan een belafspraak met een van ons.

De startdata van de trainingen vind je op de agenda.

 

Meer informatie over Paardenkracht voor PUBERS of je puber opgeven voor de training kan met onderstaand formulier. 

 Om je bericht te verwerken is het nodig om je gegevens op te slaan en te bewaren. Door het versturen van dit formulier ga je hiermee akkoord.