Leren in Zicht » Anders leren » IK ben OKÉ!

Ik ben OKÉ!

De ‘Ik ben OKÉ! training’ is een weerbaarheidstraining die in beginsel is opgezet voor het sensitieve kind (7 t/m 11 jaar), maar is geschikt voor elk kind. Door deze training leert je kind weerbaar te worden.

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur.
Tijdens elke sessie wordt er gewerkt met een verhaal, waarbij een bepaalde situatie zich voordoet.
Door het verhaal leert je kind situaties te herkennen. Samen wordt er naar oplossingen gezocht om met de situaties om te gaan.

Dit gebeurt spelenderwijs, d.m.v. tekenen, spel, een werkstukje maken, een rollenspel, een verhaal schrijven, enz.
Je kind krijgt een werkboek mee naar huis, zodat je als ouder kunt meekijken met welk thema we aan het werk zijn geweest.

Wat je kind leert:
Je kind leert met meer begrip naar zichzelf te kijken.
Je kind leert meer begrip te hebben voor zijn of haar innerlijke wereld (emoties).
Je kind leert naar handige gedachten en oplossingen te zoeken.
Je kind leert zich beter te concentreren (zich af te sluiten van externe prikkels).
Je kind leert zich te ontspannen op momenten dat het zich gespannen voelt of boosheid voelt opkomen.
Je kind leert om hulp te vragen in lastige situaties.
Je kind krijgt inzicht in waarom het soms dingen voelt, die het niet kan plaatsen. (waarom het zo snel uit zijn/haar evenwicht is, waarom soms zomaar verdrietig of boos)
Kortom: Je kind leert dat het oké is, zoals het is!

De Ik ben OKÉ! training geef ik op individuele basis, maar ook in een groepje (maximaal 4 kinderen). Je kind kan op elk moment starten. 

"Ik heb geleerd dat ik niet overal een probleem van hoef te maken en als je boos bent je dat gewoon moet zeggen. En als het ergens heel druk is dat je dan gewoon even weggaat en niet blijft staan of zitten en de ontspanningsoefeningen zijn ook heel erg fijn als je je niet fijn voelt. Ik vond het leerzaam en renilde vond ik hartstikke leuk." (Time, 10 jaar.)

 

Door de 'Ik ben Oké'-training begrijpen wij nu beter hoe onze zoon zich voelt in bepaalde situaties en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. 
De voorbeeldverhalen, opdrachten en ontspanningsoefeningen zijn fijne hulpmiddelen die onze zoon op een snelle manier helpen van 'ojee'- naar 'oké'- gevoel. (Heidi, moeder van Time)

 


OVER RENILDE


Leren in Zicht - IK ben OKÉ! - Renilde

Hoi! Ik ben Renilde en ik ben opgeleid als leerkracht/remedial teacher (en zelf hoog gevoelig) en daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen die extra gevoelig zijn (hoog sensitief). Het is heel frustrerend als je ziet dat je kind niet gelukkig is en slecht in zijn/haar vel zit. Door het volgen van deze weerbaarheidstraining wordt je kind zich bewust -en tegelijkertijd de omgeving van je kind- van de eigenschap die hoog sensitiviteit heet. In de Ik ben OKÉ training komen de onderwerpen aan bod waar gevoelige kinderen tegenaan lopen, zoals bijvoorbeeld 'emoties'. Als iemand 'boos kijkt' wil dat nog niet zeggen dat iemand boos is. Door dat te vragen weet je of dat gevoel dat je hebt klopt. In de training leert je kind bijvoorbeeld dat wat het ziet, niet altijd klopt met wat het denkt. Je kind leert in de training ook handige ontspanningsoefeningen waardoor je kind zich weer fijn gaat voelen. Meer over mij


Enthousiast geworden? Meld je kind dan aan voor begeleiding bij Leren in Zicht. Dan neem ik binnen 1 werkdag contact met je op. Ook een vraag stellen kan via onderstaand formulier.